'UEFA onderzoekt 'omstreden' zomertransfers van PSG en Newcastle'

'UEFA onderzoekt 'omstreden' zomertransfers van PSG en Newcastle'

19 september - 14:46

De UEFA gaat een onderzoek starten naar diverse transfers van Paris Saint-Germain, meldt L'Équipe. In de afgelopen transferperiode verkochten de Parijzenaren drie spelers aan Qatarese clubs. Uitgerekend Qatar is eigenaar van PSG.

Marco Verratti en Abdou Diallo verkasten naar Al Arabi, terwijl Julian Draxler recent tekende bij Al Ahli. Daarnaast maakten ook Neymar (Al Hilal) en Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq) de stap naar het Midden-Oosten. Bij elkaar verdiende PSG tweehonderd miljoen euro aan deze transfers. Naar verluidt plaatst de UEFA vraagtekens bij deze transfers en in het bijzonder de drie naar Qatar.

PSG is eigendom van de investeringsgroep Qatar Sports Investments. Het betekent dat er sprake kan zijn van belangenverstrengeling. Als de UEFA door middel van onderzoek aantoont dat de betrokken partijen aan elkaar verbonden zijn, gaat de organisatie een straf uitdelen. Het Franse medium kent de details van de mogelijk straf niet.

De UEFA stelt het onderzoek in naar aanleiding van de Financial Fair Play-reglementen. PSG is niet de enige club met een onderzoek aan de broek. De voetbalbond onderzoekt ook de transfer van Allan Saint-Maximin van Newcastle United naar Al Ahli. The Magpies zijn in handen van een Saudische investeringsgroep en Saint-Maximin werd voor een bedrag onder zijn transferwaarde verkocht.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s