Jaecques over FC Barcelona-Antwerp: “We willen een prestatie neerzetten”

Jaecques over FC Barcelona-Antwerp: “We willen een prestatie neerzetten”

19 september - 10:25 Laatste update: 10:43
18

Royal Antwerp FC speelt op speeldag 1 van de Champions League groepsfase tegen FC Barcelona. CEO Sven Jaecques sprak met Het Laatste Nieuws over de wedstrijd tegen de Catalanen.

Jaecques vindt, net zoals Marc Overmars, dat Antwerp eigenlijk nog niet klaar is voor de Champions League. “Als club en organisatie zijn we daar inderdaad nog niet klaar voor. En in ons team zitten slechts een handvol spelers met ervaring op dit niveau. Dan kán je niet klaar zijn voor zoiets. Maar dat wil niet zeggen dat we geen resultaat willen halen. We hebben onze kern samengesteld zoals we dat voorop hadden gesteld. Evenwichtig.”

Antwerp wil echter niet enkel aanwezig zijn, het wil zich ook tonen tegen de grote clubs. “We zijn fier dat we hier staan, en dat we het Belgisch voetbal mogen vertegenwoordigen. Maar we willen wel een prestatie neerzetten. Alleen speel je wel tegen en op Barcelona - realistisch gezien maken we daar weinig kans. Anderzijds, met die ingesteldheid kan je beter niet spelen. We gaan proberen ons te tonen, dat is net het mooie aan voetbal.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s