Kompany en Burnley geven voorsprong uit handen, maar pakken wel eerste puntje

Kompany en Burnley geven voorsprong uit handen, maar pakken wel eerste puntje

18 september - 22:46
3

Vincent Kompany heeft de hatelijke nul weggeveegd. In zijn vierde wedstrijd als trainer in de Premier League veroverde de Brusselaar zijn eerste puntje. Burnley FC kwam zelfs op voorsprong bij Nottingham Forest, maar kon die bonus niet vasthouden.

Bij Burnley startten met Ameen Al-Dakhil, Josh Cullen en Lyle Foster drie voormalige spelers uit de Jupiler Pro League aan de aftrap. Daar kwamen in de loop van de tweede helft nog twee Belgen bij, in de personen van Hannes Delcroix en Mike Trésor. Ook Sander Berge (ex-KRC Genk) viel nog in. Wie dacht dat het duel niet nog Belgischer getint kon zijn, was de thuisploeg vergeten. Bij Nottingham stond Orel Mangala naar goede gewoonte in de basis en mocht Divock Origi zijn debuut vieren als invaller.

Op dat moment stond de eindstand echter al even op het bord. Beide ploegen maakten er een vermakelijke pot van met aantrekkelijk voetbal over de grond. Een vijftal minuten voor het rustsignaal mocht Burnley juichen. Luca Koleosho zette zich met een verschroeiende versnelling door op links en haalde de bal achteruit. Op de rand van de zestien nam topaankoop Zeki Amdouni geweldig over: 0-1.

Die voorsprong konden Kompany en co niet zo bijster lang vasthouden na de pauze. Een kwartier ver haalde Callum Hudson-Odoi weergaloos uit vanop de rand van de grote rechthoek. De bal verdween erg fraai via de verste paal binnen. Nadien kwamen beide ploegen nog aan kansen, maar scoren lukte niet meer. Kompany dacht nog als laatste te juichen, maar de winnende treffer van Foster werd afgekeurd voor voorafgaand hands van Berge. In de blessuretijd pakte diezelfde Foster overigens nog een rode kaart.

Burnley telt nu één punt uit vier wedstrijden. Nottingham staat op zeven uit vijf.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s