UPDATE: 'Anderlecht-verdediger Debast is speelgerechtigd tegen Club Brugge'

UPDATE: 'Anderlecht-verdediger Debast is speelgerechtigd tegen Club Brugge'

18 september - 20:01 Laatste update: 20 september - 11:47
107

RSC Anderlecht neemt het zondag in de eigen competitie op tegen Club Brugge. Daarin hoopt Anderlecht ook aan te kunnen treden met Zeno Debast, die een schorsing boven het hoofd hangt.

 Nadat de verdediger van Anderlecht tegen KV Kortrijk bewust een doelpunt voorkwam door de bal met de hand weg te halen, kreeg Debast een terechte rode kaart. Het Bondsparket vraagt nu ook één speeldag schorsing voor Debast, maar daar gaat men bij Anderlecht niet akkoord mee, klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

De zaak komt dinsdag voor het Disciplinair Comité, waarna Debast zijn straf kent. Anderlecht kan daarna nog in beroep gaan en krijgt vrijdag dan ook de uiteindelijke straf te horen voor de verdediger, die volgens de indicatieve tabel wel tot twee speeldagen geschorst kan worden.

Bij Anderlecht hoopt men ongetwijfeld op hetzelfde scenario als dat uit 2021. In oktober 2021 kwam Majeed Ashimeru er voor eenzelfde vergrijp (een handsbal om een doelpunt te voorkomen) bijzonder goed vanaf met slechts een voorwaardelijke schorsing van één speeldag.

Update: Zeno Debast kan spelen tegen Club Brugge. De verdediger was één speeldag effectief geschorst, maar dat wordt door het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal veranderd in een voorwaardelijke schorsing. Dat gebeurde nadat Anderlecht met een precedent kwam, namelijk de schorsing van Majeed Ashimeru in oktober 2021 voor een vergelijkbaar vergrijp. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s