Barcelona-Antwerp is 'hoogrisico', Spanjaarden activeren veiligheidsprotocol

Barcelona-Antwerp is 'hoogrisico', Spanjaarden activeren veiligheidsprotocol

18 september - 19:31
55

Voor de supporters van Royal Antwerp FC wordt het dinsdag een eerste kennismaking met de Champions League. The Great Old neemt het dan op tegen FC Barcelona, waar men op hun hoede is voor de fans van Antwerp.

Barcelona kondigde maandag namelijk aan dat het de partij tegen Antwerp aanziet als een 'high risk'-wedstrijd. De club heeft dan ook een veiligheidsprotocol geactiveerd voor fans van Antwerp, die hun vrijheid daardoor flink beknopt zien.

Zo kunnen supporters van Antwerp geen tickets kopen in de thuisvakken. Ook alle Belgische voetbalfans (die mogelijk voor een andere ploeg supporteren) mogen dat niet en kunnen geen tickets kopen voor een plekje in de thuisvakken.

Daarnaast mogen alle supporters van Antwerp op de wedstrijddag zich enkel in de daarvoor bestemde zone begeven en wordt het dragen van Antwerp gerelateerde artikelen (bv. Een tenue of sjaal) buiten die zone niet getolereerd. Ook kunnen er geen extra tickets worden gekocht op de wedstrijddag zelf en mogen supporters het stadion enkel betreden als het ticket ook op hun naam staat.