Juichen voor de televisie: Antwerp bijt spits af, donderdag is kiezen en verliezen

Juichen voor de televisie: Antwerp bijt spits af, donderdag is kiezen en verliezen

18 september - 12:00 Laatste update: 19 september - 23:18
13

Het is nog vroeg, we weten het, maar de Belgische clubs lijken vastberaden om er weer een spetterende Europese herfst van te maken. Met vijf vertegenwoordigers in de verschillende groepsfases liggen de kansen alvast goed verspreid. Dat wordt nagelbijten, in de stadions maar ongetwijfeld ook voor de buis. VoetbalPrimeur.be wijst je de weg doorheen het kluwen van jouw tv-gids.

De die-hard-Antwerpenaar stapt vandaag of morgen uiteraard op een vlucht naar Barcelona. Daar wacht één van de meest prestigieuze wedstrijden uit de geschiedenis van de club. De achterblijvers hoeven echter niet te treuren: op het televisiescherm hoeven ze geen seconde van de actie te missen. Zoals gewoonlijk zendt VTM2 de Belgische Champions-League-wedstrijden uit. De voorbeschouwing begint om 20u35, een klein half uurtje later weerklinkt het eerste fluitsignaal in het Olympisch Stadion van Barcelona (en dus niet in Camp Nou, dat verbouwd wordt).

Dinsdag is er dus één adres voor de Belgische voetbalfan. Donderdag ligt dan even anders. Met vier afgezanten was overlap tussen bepaalde wedstrijden onvermijdelijk. Zij werden netjes verdeeld over de twee tijdslots: Union Saint-Gilloise en KRC Genk trappen af om 18u45, om 21u stipt is het de beurt aan Club Brugge en KAA Gent. Bij Play Sports 1 is eerst Gent te zien, nadien Union. Voor Genk – Fiorentina (Play 5) en Club Brugge – Besiktas (VRT Canvas) kan je dan weer terecht op de openbare kanalen.

De tv-planning voor donderdag 21 september:

KRC Genk – Fiorentina: Play 5 (vanaf 18u20)
Union Saint-Gilloise – Toulouse : Play Sports 1 (vanaf 18u40)
Club Brugge – Besiktas : VRT Canvas (vanaf 20u35)
Zorya Luhansk – KAA Gent: Play Sports 1 (vanaf 20u50)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s