Gumienny zag niet gegeven rode kaart KV Kortrijk: “Hij kwam weg met geel”

Gumienny zag niet gegeven rode kaart KV Kortrijk: “Hij kwam weg met geel”

18 september - 09:34 Laatste update: 09:43
7

Er vielen tijdens KV Kortrijk-RSC Anderlecht twee rode kaarten (Debast en Kana), maar volgens Serge Gumienny had ook Felipe Avenatti een rood karton kunnen krijgen.

Debast kreeg rood na handspel. “De meest opvallende actie op de Belgische voetbalvelden dit weekend, was misschien wel die van Anderlecht-verdediger Zeno Debast. Hij sloeg met zijn hand een gemaakt doelpunt voor KV Kortrijk uit zijn goal. Dat hij daar rood voor kreeg, was natuurlijk terecht.”

Volgens Gumienny had KV Kortrijk in de eerste helft echter al rood kunnen krijgen. “Al had Kortrijk in de eerste helft misschien ook met tien man moeten vallen. Felipe Avenatti ging met een hoog been door op Moussa N’Diaye, maar kwam weg met geel”, citeert Het Belang van Limburg.

Toch is het een twijfelgeval. “Het is een twijfelachtige fase, maar ik zou scheidsrechter Van Damme daar toch adviseren om rood te geven. Want Avenatti heeft daar geen enkele intentie om de bal te spelen. Al zal volgens de theoretische criteria geel wel voldoende zijn, omdat de kracht en snelheid zogezegd niet hoog genoeg ligt.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s