Degryse waarschuwt Deila en Club Brugge: “Daar zijn ze zeer kwetsbaar

Degryse waarschuwt Deila en Club Brugge: “Daar zijn ze zeer kwetsbaar"

18 september - 09:45
32

Club Brugge won afgelopen speeldag met 4-2 van Sporting Charleroi. Marc Degryse zag de wedstrijd en sprak met Het Laatste Nieuws over de prestatie van Blauw-Zwart.

Volgens de analist is Club Brugge achterin kwetsbaar. “Ik sla misschien op dezelfde nagel, maar ik mis die centrale verdediger van topniveau. een overvloed aan creatieve mensen die met een individuele flits het verschil kunnen maken, maar hun defensieve blok is zeer kwetsbaar.”

Blauw-Zwart moet het vooral hebben van de aanvallers volgens Degryse. “In het minst als je dat vergelijkt met het defensieve blok van Antwerp. Club Brugge is duidelijk een ploeg die de stempel draagt van haar offensieve spelers: Nusa, Skov Olsen, Vanaken, zélfs Vetlesen. Toch heeft Deila nu voldoende waarschuwingen gekregen om werk te maken van de defensieve balans.”

Volgens Degryse heeft Club Brugge een stofzuiger á la Timmy Simons nodig. “Osasuna strafte het bíjna af, net als Charleroi, en KAA Gent sloeg wél het deksel op de neus. Deila moet Onyedika duidelijk maken dat hij oog moet hebben voor de ruimte voor de twee centrale verdedigers. Té vaak kan de tegenstander daar ongestoord opduiken.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s