Xavi lyrisch bij Barça : 'Hij is het hart van dit team, voor mij is hij onmisbaar'

Xavi lyrisch bij Barça : 'Hij is het hart van dit team, voor mij is hij onmisbaar'

17 september - 14:40 Laatste update: 14:40

Xavi steekt de loftrompet over Gavi na de ruime zege van FC Barcelona op Real Betis in La Liga. Hoewel hij pas negentien jaar is, denkt de trainer dat de middenvelder nu al onmisbaar is voor Blaugrana.

Gavi speelde zaterdag op het middenveld, naast Frenkie de Jong en Oriol Romeu. "Het gevoel dat ik heb is dat het voor mij heel moeilijk is om hem van het veld te halen. Hij is praktisch het hart van het team. Hij geeft ons een bepaalde passie en ziel. Voor mij is hij onmisbaar, als voetballer en als persoon. Ik ben heel blij met hem", vertelt Xavi op de persconferentie.

De Barça-coach beseft dat het dringen wordt, zeker als Pedri straks weer terug is. Gavi kan ook voorin uit de voeten, maar ook daar is de keuze groot. Tegen Betis scoorden Robert Lewandowski, Ferran Torres, Raphinha en João Felix. "De concurrentie is perfect. Het probleem ligt nu bij mij als het gaat om het kiezen van de aanvallers, maar dat is geweldig voor het team."

Xavi deelde tijdens de persconferentie ook complimenten uit aan Felix en hij oordeelde dat Barça een 'bijna perfecte wedstrijd' speelde. De volgende match van Barcelona is in de Champions League-groepsfase tegen Royal Antwerp FC. Beide teams kenden een erg goede generale repetitie. Barcelona won met 5-0 van Real Betis en Antwerp won met 0-3 uit bij KVC Westerlo. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s