Mignolet moest vaker ingrijpen dan hem lief was: Heel belangrijk

Mignolet moest vaker ingrijpen dan hem lief was: "Heel belangrijk"

17 september - 13:39
8

Club Brugge is weer drie punten rijker en werd zondagochtend wakker als leider van de Jupiler Pro League. Dat heeft het te danken aan een 4-2-zege tegen Sporting Charleroim al had die heel wat voeten in de aarde. Simon Mignolet moest zich bijvoorbeeld meermaals onderscheiden.

Vooral in de tweede helft greep de doelman enkele keren gepast in om verdere schade te voorkomen. "Ik ben heel erg tevreden met de drie punten", zuchtte Mignolet achteraf dan ook bij Sporza. Voor de rust kwam Club tot twee keer toe op achterstand. "Onze start was niet echt geweldig. De eerste vijf minuten waren voor Charleroi en komen ze ook op voorsprong."

Ook na de koffie beet Charleroi fel van zich af. Club kon toen rekenen op een prima Mignolet. "In de tweede helft moest ik een paar ballen pakken en ik ben blij voor het team dat ik die ballen heb kunnen redden. Het is heel belangrijk om op zo'n momenten in een moeilijke wedstrijd de manier te vinden om de drie punten te halen", besloot de gewezen Rode Duivel.

Club Brugge telt nu dertien punten uit zes wedstrijden. De volgende opdracht wacht deze donderdag al. Dan komt Besiktas over de vloer op de eerste speeldag van de Conference League. De Turken zijn op papier de grootste uitdager voor groepswinst.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s