Ook Barcelona tankte vertrouwen voor CL-match met Antwerp: 'Jammer, net nu'

Ook Barcelona tankte vertrouwen voor CL-match met Antwerp: 'Jammer, net nu'

17 september - 13:14

Royal Antwerp FC tankte vertrouwen voor de prestigieuze verplaatsing naar Barcelona door KVC Westerlo met 0-3 te verslaan. Maar wat dan gezegd van Barça zelf? De Catalanen veegden de vloer aan met Real Betis. Gazet van Antwerpen analyseert die 5-0-zege.

De troepen van Xavi verloren tot dusver nog niet, ook al speelde het voor de interlandbreak niet altijd even flitsend. 'Tien op twaalf, maar veel had FC Barcelona dit seizoen nog niet laten zien', vat GvA het treffend samen. Als The Great Old hoop koestert op een stunt, heeft die toch een knauwtje gekregen. 'Net nu, drie dagen voor het Champions League-duel tegen Antwerp, valt alles in de plooi bij de Spaanse landskampioen.'

De krant zag een 'overrompelende' prestatie van Barça tegen Betis. De thuisploeg legde van begin tot einde haar wil op, tikte de bal rond als vanouds en wist dus ook vijf keer te scoren. Ook leuk voor het vertrouwen van Xavi's discipelen: vijf verschillende spelers stonden aan het kanon. Niet alleen de onvermijdelijke Robert Lewandowski trof dus raak, maar ook João Félix, Ferran Torres, Raphinha en João Cancelo.

Toch probeert GvA Antwerp nog een hart onder de riem te steken. Op verdedigend vlak liet Barça immers wel 'enkele steekjes vallen'. Betis was echter niet bij machte om die af te straffen. Als Stamnummer Eén iets wil rapen in Barcelona, zal het wél meedogenloos moeten zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s