'Nagelsmann verdeeld over Duitse kans, Van Gaal blijft alternatief'

'Nagelsmann verdeeld over Duitse kans, Van Gaal blijft alternatief'

17 september - 09:15 Laatste update: 09:28

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Julian Nagelsmann de nieuwe bondscoach van Die Mannschaft wordt. De Duitse voetbalbond DFB heeft de indruk dat de 36-jarige oefenmeester verdeeld is, meldt BILD. Louis van Gaal blijft een belangrijk alternatief.

De DFB nam inmiddels contact op met topfavoriet Nagelsmann om het stokje over te nemen van de ontslagen Hansi Flick. De ex-trainer van Hoffenheim, RB Leipzig en Bayern München weet dat het een unieke kans is, met het EK in eigen land op komst. Hij ziet mogelijkheden om Duitsland naar zijn hand te zetten. Tegelijkertijd vraagt de jonge Nagelsmann zich af of hij nu al een nationaal team onder zijn hoede wil nemen.

Een aanstelling van Nagelsmann alleen tot en met het EK, geniet niet de voorkeur, zo weet BILD. De DFB wil het liefst duidelijkheid creëren voor de komende jaren, vermoedelijk tot het WK 2026. De kracht van Nagelsmann ligt bovendien in het dagelijkse, tactische trainingswerk. Ingewijden kunnen zich daarom moeilijk voorstellen dat hij de komende jaren slechts sporadisch op het trainingsveld zal staan.

Het salaris van Nagelsmann is een ander struikelblok. Hij staat nog tot 2026 op de loonlijst bij Bayern München, dat hem de komende jaren nog twintig miljoen euro verschuldigd is. Ondertussen blijft Van Gaal een belangrijk alternatief, samen met Oliver Glasner. Ook Stefan Kuntz zou in beeld kunnen komen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s