Guardiola over Doku: “Vanaf minuut één ongelofelijk, agressief en vastberaden

Guardiola over Doku: “Vanaf minuut één ongelofelijk, agressief en vastberaden"

16 september - 22:36
3

Pep Guardiola, de hoofdtrainer van Manchester City, reageert op het sterke spel van Rode Duivel Jérémy Doku. Manchester City wist uit bij West Ham United met 1-3 te winnen. Doku tekende met een fraaie actie voor de gelijkmaker.

Guardiola vond Doku erg sterk spelen tegen West Ham United. “Vanaf de eerste minuut was hij ongelofelijk, agressief en vastberaden. Doku liet zichzelf meerdere keren zien. Ik ben erg tevreden omdat we al dachten dat de kwaliteit er was, maar nu begint hij dit te bewijzen”, deelt Guardiola via de officiële kanalen van Manchester City.

Guardiola geeft aan dat Manchester City geduldig moet zijn met Doku. “Als je een speler koopt zoals hem, voor vier of vijf seizoenen, dan moeten we geduldig zijn. Ik zal eerlijk zijn, ik had niet verwacht dat hij nu al op deze manier voor Manchester City zou spelen”, meent Guardiola.

Guardiola vertelt verder over de toekomst van Doku. “Er zijn processen die hij moet leren over een bepaalde tijd. We zijn hier om hem te helpen, maar hij moet ook zeggen: ‘Ik moet mezelf zijn als speler”, benadrukt Guardiola.

Guardiola geeft aan dat Doku volgens hem eerst wat verlegen was. “Ik was in Barcelona toen Jérémy arriveerde en ik had het gevoel dat hij een beetje verlegen was tijdens zijn eerste match tegen Fulham”, meent Guardiola.

Guardiola vertelt dat wat lichte spanning ook niet gek is. “Hij was pas twee of drie dagen bij ons, trainen met een team dat net de ‘treble’ heeft gewonnen. Ik vertelde dat hij zijn kwaliteiten als vleugelspeler moet gebruiken. Situaties één tegen één of één tegen twee, als je het gevoel hebt, dan moet je gaan”, vertelde Guardiola eerder aan Doku.

Door de overwinning van Manchester City op West Ham United heeft de ploeg nu een perfecte score in de Premier League. Na vijf matchen heeft Manchester City vijftien punten behaald. Tottenham Hotspur en Liverpool volgen met beiden dertien punten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s