Union bijt zijn tanden stuk op Genk, debutant Zeqiri en frommelgoal maken verschil

Union bijt zijn tanden stuk op Genk, debutant Zeqiri en frommelgoal maken verschil

16 september - 20:16 Laatste update: 20:17
40

KRC Genk heeft zaterdag gewonnen op het veld van Union. Debutant Andi Zeqiri zorgde voor het eerste doelpunt van de partij. Met een bizar doelpunt zette Matías Galarza in de extra tijd de 0-2 eindstand op het bord . Voor Genk is het derde uitzege op rij.

Voor de match gingen de handen op elkaar. Boniface kwam immers de aftrap geven. De ex-spits van Union ontving deze week de award voor Speler van de Maand in de Bundesliga. Vrijdag speelde hij nog 2-2 gelijk met Bayer Leverkusen tegen Bayern München.

Union nam de match meteen in handen, maar het was wel Genk dat op voorsprong kwam. Paintsil speelde het slim uit en bediende Zeqiri. De debutant kon meteen zijn eerste doelpunt voor Genk vieren.

Ondanks de 0-1 leek Union niet aangeslagen. De Brusselaars bleven voor een doelpunt gaan, maar scoren zat er zaterdag gewoon niet in. Burgess liet enkele kansen liggen. De reflexen van Vandevoordt werkten optimaal en ook de paal was Genk goed gezind.

Genk had het lastig in het Dudenpark en sleepte de voorsprong – met een reeks gele kaarten – over de streep. Helemaal in het slot van de partij werd het nog 0-2. Tolu kreeg de bal niet binnen, maar al vallend/liggend bereikte hij alsnog Galarza, die het leer wel tegen de touwen kreeg. De VAR nam zijn tijd, maar oordeelde uiteindelijk dat de Genkse treffer geen buitenspel was.

Genk maakt sprong in de stand
Door de derde uitzege op rij springt Genk de top zes binnen. De Limburgers staan nu (voorlopig) vijfde met elf punten. Union staat nu achtste met tien punten. Beide clubs moeten donderdag weer Europees de wei in. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s