Manchester City wint mede door scorende Doku, Tottenham met late comeback

Manchester City wint mede door scorende Doku, Tottenham met late comeback

16 september - 18:44 Laatste update: 19:16

Manchester City heeft op bezoek bij West Ham United averij kunnen voorkomen. The Citizens een late overwinning mede dankzij het eerste doelpunt van Jérémy Doku. Tottenham Hotspur wist te winnen van Sheffield United via een erg late comeback. 

West Ham United - Manchester City 1-3
Vanaf de eerste minuten was Manchester City dominant, maar toch was het West Ham dan na ruim een half uur spelen op voorsprong kwam via James Ward-Prowse. Daardoor stond het bij rust 1-0.

Direct na de pauze begon City echter nog meer gas te geven. Na een misser van Erling Haaland was Rode Duivel Jérémy Doku al snel trefzeker. Doku sneed naar binnen en maakte zijn eerste goal voor City. Een kwartier voor tijd tekende Bernardo Silva voor de 1-2. Haaland bepaalde in de laatste minuten de eindstand op 1-3. Daardoor blijft City na vijf duels foutloos in de Premier League, terwijl West Ham juist zijn eerste nederlaag van het seizoen heeft geleden.

Tottenham Hotspur - Sheffield United 2-1
Tegen promovendus Sheffield wilde Tottenham zijn goede seizoensstart een vervolg geven. Spurs was duidelijk de betere partij, maar had geen geluk: veel kansen werden namelijk niet afgemaakt. De brilstand bleef daardoor lang op het scorebord staan, totdat Hamer iets meer dan een kwartier voor tijd toe kon slaan: uit een corner wist de speler via de paal raak te schieten.

Daardoor leek het verrassend genoeg 0-1 te worden in Londen, maar diep in blessuretijd kwam Tottenham tot een spectaculaire comeback. Richarlison en Dejan Kulusevski kwamen tot scoren, waardoor Spurs nog verrassend met de overwinning aan de haal gaat.

Overige uitslagen
Fulham - Luton Town 1-0
Aston Villa - Crystal Palace 3-1

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s