Liverpool kruipt door oog van de naald en pakt driepunter tegen Wolves

Liverpool kruipt door oog van de naald en pakt driepunter tegen Wolves

16 september - 15:24 Laatste update: 15:34
1

Liverpool is er ternauwernood in geslaagd drie punten over te houden aan het uitduel met Wolverhampton Wanderers. De ploeg van Jürgen Klopp kwam pas na rust op stoom en trok aan het langste eind: 1-3.

The Reds startten onthutsend slecht en moesten al vroeg incasseren. Na zeven minuten passeerde Wolves-aanvaller Hwang Hee-chan doelman Alisson Becker na een scherpe voorzet vanaf links. Wolves drukte door en kreeg diverse mogelijkheden om de marge te verdubbelen.  Pas aan het eind van de eerste helft kreeg Liverpool een beetje grip op de wedstrijd.

Na de theepauze veranderde het spelbeeld en namen de bezoekers het heft in handen. Het resulteerde in minuut 55 in de gelijkmaker. Een goede voorzet van Mohamed Salah werd binnengelopen door Gakpo, die direct na zijn doelpunt werd gewisseld. Via onder meer Darwin Núñez was Liverpool dicht bij de 1-2, die lang niet leek te vallen. Tóch viel die: een goede combinatie tussen Salah en Andrew Robertson werd door laatstgenoemde binnengetikt. In de blessuretijd tekende Harvey Elliott via de binnenkant van de paal voor de 1-3 en daarmee gaan de punten mee naar Anfield.

Door de zege is Liverpool in elk geval voor even koploper van de Premier League. De ploeg van Klopp heeft dertien punten. Manchester City heeft twaalf punten en komt om 16.00 uur in actie tegen West Ham United.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s