De Roeck blijft achter met 1 op 21: Ik neem mijn verantwoordelijkheid als eerste

De Roeck blijft achter met 1 op 21: "Ik neem mijn verantwoordelijkheid als eerste"

16 september - 11:45
5

Vorig seizoen de grootste revelatie, nu onderaan de stand. Ook op speeldag 7 kon KVC Westerlo haar eerste overwinning niet bemachtigen. Integendeel, voor de zesde keer ging het de boot in, ditmaal tegen Royal Antwerp FC. Van die 0-3-nederlaag werd Jonas De Roeck niet bepaald vrolijk.

Uiteraard kan je je Westerlo zijnde verwachten aan een lastige pot wanneer de regerende landskampioen over de vloer komt. Toch stelde de thuisploeg erg teleur. Eigenlijk kon het negentig minuten lang geen enkel gevaar stichten. "Het ging sowieso vandaag niet gemakkelijk zijn, maar het is spijtig dat we gaan rusten met een doelpunt achterstand. We worden afgestraft op details, dat is heel frustrerend", vat De Roeck de partij samen bij Sporza.

Het kan verkeren in het Kuipje. Westerlo lijkt voor een bijzonder moeilijk seizoen te staan. "Net zoals we vorig jaar als club bejubeld werden, is de situatie nu ook de verantwoordelijkheid van iedereen bij de club. Ik neem de mijne als eerste", beseft De Roeck dat de druk op zijn persoon zal toenemen. Toch probeert hij de rust zoveel mogelijk te bewaren. "Het is belangrijk om nu niet in emoties bepaalde dingen te zeggen, we moeten objectief blijven."

Eén schrale troost voor Westerlo: voorlopig hoeft de club de rode lantaarn niet alleen te dragen. Ook KV Kortrijk heeft namelijk amper één punt behaald tot dusver. KVK komt zondag wel nog in actie tegen RSC Anderlecht.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s