Riemer legt lat hoog: We rekenen op Hazard dat hij ons de bal zal geven

Riemer legt lat hoog: "We rekenen op Hazard dat hij ons de bal zal geven"

16 september - 11:30
33

Jesper Fredberg verwende de fans van RSC Anderlecht nog met de (top)transfer van Thorgan Hazard op de slotdag van de mercato. Nu is het aan Brian Riemer om de verschillende schakels tot een onstopbare machine te vormen. Daar kreeg de Deen al meteen vragen over bij de voorstelling van Hazard.

Op puntenvlak is Anderlecht het seizoen prima van start gegaan, maar voetballend kan het nog een pak beter. Na zes wedstrijden staat de teller zelfs maar op 48 procent van het balbezit. Dat is ooit anders geweest in het Astridpark. "We rekenen op Thorgan dat hij ons de bal zal geven", schuift Riemer de hete aardappel meteen door naar de nieuwkomer volgens Het Laatste Nieuws.

De coach zegt het half al lachend, maar meent het ook wel. "Het is juist dat het elftal aan de bal vaak niet comfortabel genoeg is geweest. Thorgan heeft de kwaliteit om dat beeld te veranderen", stelt hij serieuzer. Riemer voegt daar in één klap een bijzondere opmerking aan toe. "Het is niet mijn bedoeling om in elke wedstrijd meer balbezit te hebben dan de tegenstander. Balbezit is niet mijn prioriteit", klinkt het overtuigd. Volgens hem primeert kansen creëren op al dan niet de bal bezitten.

Niettemin schuilt de grootste kracht van Hazard uiteraard aan de bal. Op welke positie ziet Riemer hem het best tot zijn recht komen? "Thorgan is een speler voor in de 'pocket', de positie achter de spits", is hij duidelijk. Dankzij zijn vermogen om tussen de lijnen te bewegen kan Hazard van daaruit gevaar stichten. "Dat kan zowel vanuit een startpositie op de flank als vanuit een rol centraal." Hoe het middenveld er dan precies uitziet, is voor Riemer niet zo belangrijk. Soms deed Anderlecht het al eens met drie, dan met z'n vieren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s