Standard-eigenaar 777 Partners vindt nu ook akkoord rond Everton

Standard-eigenaar 777 Partners vindt nu ook akkoord rond Everton

16 september - 11:12
6

Standard Luik mag binnenkort op babybezoek. Het heeft er namelijk een nieuw broertje bij in de vorm van Everton FC. Eigenaarsgroep 777 Partners heeft daarover een overeenkomst gevonden met de huidige hoofdaandeelhouder van The Toffees.

Everton maakt het nieuws zelf via haar Twitter-account bekend. 777 Partners, de Amerikaanse investeringsgroep die sinds vorig jaar ook op Sclessin de plak zwaait, heeft een succesvol bod uitgebracht. Voor een bedrag van naar verluidt 700 miljoen euro koopt het alle aandelen van Farhad Moshiri over, de Iraans-Britse zakenman die in 2016 op Goodsin Park neerstreek. In totaal gaat het om 94,1 procent van alle aandelen.

Enkele bevoegde instanties moeten de overname wel nog goedkeuren. Als dat in orde komt, wordt Everton al de zevende club in de portefeuille van 777 Partners. Naast Standard zijn de Amerikanen ook (hoofd)eigenaar bij Hertha BSC, FC Red Star, Sevilla FC, Genoa FC, het Braziliaanse Vasco da Gama en het Australische Melbourne Victory. Bij Everton speelt met Amadou Onana één Rode Duivel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s