Orban zit weer met zijn gedachten bij Gent: 'Teleurstelling was van korte duur'

Orban zit weer met zijn gedachten bij Gent: 'Teleurstelling was van korte duur'

16 september - 10:55
3

Weinigen gaven er een eurocent voor, maar KAA Gent is er toch in geslaagd: zowel Hugo Cuypers als Gift Emmanuel Orban zijn nog Buffalo. Vooral in het geval van die laatste was dat een huzarenstukje. De Nigeriaan had zelf wel oren naar een toptransfer, maar zit intussen weer helemaal met zijn gedachten bij Gent.

Na zijn stormachtige eerste half jaar stond het in de sterren geschreven dat de grote clubs op Orban zouden jagen. Die sterren bleken echter minder rechtlijnig te staan dan voorspeld. Lille OSC en Tottenham Hotspur flirtten wel even en in het slot van de mercato kwam Fulham FC daar nog bij. Concreet werd het echter nooit, ook al omdat nieuwe investeerder Sam Baro voor financiële zekerheid zorgde.

Rechuit als hij is, had Orban zich openlijk uitgelaten over zijn transferwens. Nu de zomermarkt gesloten is, staan de neuzen weer in dezelfde richting. 'Zijn teleurstelling was van korte duur, de focus ligt weer volledig op AA Gent', schrijft Het Laatste Nieuws, dat haar oor te luister legde bij de omgeving van de Nigeriaanse sensatie.

Naar verluidt beseft Orban dat hij nog kan bijleren onder Hein Vanhaezebrouck. Als hij blijft presteren, zullen de topclubs vroeg of laat wel op de drempel staan. 'Het is voor hem in elk geval geen straf om in Gent te blijven', voegt HLN er nog aan toe. Ook Vanhaezebrouck zelf bespeurde geen enkele vorm van ontgoocheling bij zijn aanvaller. Die lijkt zo helemaal in orde om samen met Cuypers en Tarik Tissoudali tegenstanders tot wanhoop te drijven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s