Van Bommel zag heel volwassen prestatie van Antwerp: Heel veel balbezit

Van Bommel zag "heel volwassen" prestatie van Antwerp: "Heel veel balbezit"

16 september - 10:39
5

Royal Antwerp FC heeft vertrouwen kunnen tanken voor de historische verplaatsing naar FC Barcelona. Op bezoek bij KVC Westerlo fietste het al bij al eenvoudig naar een 0-3-overwinning. Mark van Bommel was dan ook erg te spreken over de prestatie.

"Heel volwassen", zo vatte de Nederlander de negentig minuten van zijn manschappen kort maar krachtig samen bij Eleven Sports. "We hebben met geduld gespeeld. Geduld wil niet zeggen langzaam, maar op het juiste moment de juiste keuzes maken. Ik denk dat we heel veel balbezit hebben gehad. Daardoor hebben we gedomineerd."

Volgens Van Bommel is dat ook de geschikte aanpak om wedstrijden over de streep te trekken. "Soms moet je investeren in een wedstrijd, dat klinkt gek. Zo speel je de tegenstander kapot", legt hij uit. Antwerp maakte het vervolgens af in het laatste kwart van de partij. "Dat zag je op het einde, toen de ruimtes groot werden. Als je dan geconcentreerd en zorgvuldig bent, dan kun je zulke kansen uitspelen. Zo voetbalt ons elftal ook, zonder in paniek te geraken."

Met diesel Janssen op naar Barça
Vincent Janssen vervulde een sleutelrol bij de zege in het Kuipje. De diepe spits haakte geregeld af en hield de bal bijna altijd vast, waardoor het elftal kon opschuiven. Bovendien maakte hij het openingsdoelpunt. "Vincent is een diesel", herhaalt Van Bommel zijn woorden van bij de seizoensstart. "Een diesel heeft even opstartprobleempjes, maar dat loopt. Hij is de speler waar je altijd terecht kan en heeft vaak de goede oplossing."

Met die deugddoende 0-3 op zoek mag Antwerp straks het vliegtuig op. "Vanaf nu is het Barcelona. We hebben drie dagen tijd om ons voor te bereiden", beseft Van Bommel. Gezien zijn eigen verleden bij Barça wordt het een avond om naar uit te kijken. "Het is wel speciaal omdat ik er gespeeld heb. Ik heb samen met Xavi gespeeld en heb af en toe contact met de materiaalman." Over Xavi gesproken: de huidige Barça-coach is naar verluidt wild van Arthur Vermeeren. Van Bommel heeft zijn gewezen ploegmaat echter nog geen geheime informatie doorgespeeld. "Die info ga ik hem niet geven, want dan denk ik dat hij hem heel snel komt halen", grijnst de Nederlander.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s