Zulte Waregem pas laat voorbij 10-koppig Jong Genk, Club Luik wint van Club NXT

Zulte Waregem pas laat voorbij 10-koppig Jong Genk, Club Luik wint van Club NXT

15 september - 22:01
7

In de Challenger Pro League werden vrijdag twee duels afgewerkt. Zulte Waregem had het lang lastig tegen tien spelers van Jong Genk, maar won wel met 2-4. Club Luik haalde het dan weer met 3-1 van Club NXT.

Club Luik – Club NXT 3-1
De jonkies van Club Brugge waren degelijk aan het seizoen begonnen met 7 op 12 en leken ook tegen de Luikenaars in staat punten te pakken. Door een doelpunt van Salah klom Club NXT al na 11 minuten op voorsprong.

Daarna keerde de partij. Nog voor de rust hing Bertaccini de bordjes in evenwicht. Tien minuten na de rust zorgde de aanvaller van Club Luik ook voor de 2-1. Op een kwartier van het einde nam Cascio alle twijfels weg.

Voor Club Luik was het pas de tweede zege van het seizoen. Het staat nu zevende in de stand. Club NXT vinden we terug op plaats vier.

Jong Genk – Zulte Waregem 2-4
In Geel ging het in de eerste helft mis voor de thuisploeg. Brüls opende de score. Na zijn doelpunt moest er bij de middenvelder even wat frustratie uit. Daarna werd het nog wat moeilijker voor Jong Genk na een rode kaart voor Kongolo.

Ondanks dat de jonkies van KRC Genk plots met tien kwamen te staan, mochten ze wel gaan rusten met een 2-1 voorsprong. Beniangba trof namens de Limburgers nog voor de koffie twee keer raak.

Zulte Waregem kon zich geen nieuw puntenverlies veroorloven en koos na de rust voor de aanval. De gelijkmaker kwam er na 55 minuten. Met een mannetje minder leek Jong Genk stand te houden, maar in de voorlaatste minuut kreeg de thuisploeg de bal achterin niet weg. Demuynck zette de 3-2 op het bord. Een minuut later tekende Ndour voor de eindstand.

In de stand doen Zulte Waregem goede zaken. Essevee staat nu tweede met tien punten. Leider Lommel telt twee punten meer en speelt later dit weekend nog tegen Dender. Jong Genk vinden we met zeven punten terug op plaats vijf.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s