Walsh (28) heeft zijn eerste cap beet: Wij willen geschiedenis schrijven

Walsh (28) heeft zijn eerste cap beet: "Wij willen geschiedenis schrijven"

15 september - 13:44

Sandy Walsh heeft zijn eerste cap voor Indonesië beet. De verdediger van KV Mechelen speelde vorige vrijdag mee in het oefenduel tegen Turkmenistan (2-0 winst). Een droom die uitkomt voor Walsh. 

"Eindelijk is het gelukt", vertelt Walsh bij Het Belang Van Limburg. "Het is toch een druk die van mijn schouders is weggevallen. Vorig jaar was ik er al dichtbij, maar toen gooide een blessure roet in het eten. Daardoor heb ik toen de match tegen Argentinië gemist. Maar dat ik nu mocht debuteren in de geboortestad van mijn grootvader (Surabaya, red.) maakte het extra speciaal.© RR

Normaal gezien speelt Walsh volgende maand ook mee in de WK-kwalificatiematch tegen Brunei. "Dan spelen we in het nationale stadion van Jakarta voor 70.000 supporters. Iets waar ik enorm naar uitkijk. Voor de ervaring, maar ook voor de sportieve challenge. We willen naar het WK en met de huidige selectie geloof ik ook echt dat we een kans maken. We willen geschiedenis schrijven."

Walsh is overigens niet de enige Indonesische international die in België speelt. Zijn landgenoot Marselino Ferdinan ligt bij Deinze onder contract.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s