Butez onthult bod van Kompany: “Het klopt dat ik aan vertrek bij Antwerp dacht”

Butez onthult bod van Kompany: “Het klopt dat ik aan vertrek bij Antwerp dacht”

15 september - 08:28
3

Jean Butez is nog steeds de nummer één onder de lat bij Royal Antwerp FC. De Fransman werd nadrukkelijk met een transfer in verband gebracht, maar bleef The Great Old uiteindelijk trouw.

Tegenover Het Nieuwsblad geeft Butez toe dat er een bod was binnengekomen. “Er was effectief een bod (van 4,5 miljoen euro, red.) en mijn makelaar sprak met de sportieve cel van Burnley, waar Kompany – naar het Engelse managementmodel – toch iets in de pap te brokken heeft. Maar ik was niet de enige optie, zo zagen we achteraf met de aanstelling van James Trafford.”

Butez is echter niet teleurgesteld over de gang van zaken. “Ach, ik heb geen spijt, ik weet hoe het voetbal werkt. Ik heb er met Marc Overmars (Directeur Voetbalzaken, red.) over gesproken. We zijn opnieuw vertrokken voor een seizoen, volgende zomer krijgen we hetzelfde liedje.” (lacht)

Toch dacht Butez aan een stap hogerop. “Het klopt dat ik aan vertrekken dacht, al hield ik tegelijk rekening met het andere scenario. Ik greep bij Moeskroen ooit naast een transfer naar Club Brugge. Die desillusie heeft toen voor veel frustraties gezorgd, maar heeft mij ook geleerd om kalmer met gelijkaardige situaties om te gaan.”

De doelman vindt het niet erg nog bij Antwerp te zitten. “Ik heb nog drie jaar contract bij Antwerp, een club die blijft groeien en de Champions League in mag. Ik voel mij hier goed. Bovendien is mijn vrouw zeven maanden zwanger van ons tweede kindje. Die stabiliteit speelde mee in mijn toekomstplannen.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s