Derby RWDM-Union door kalender onthoofd: “Probleem ligt bij de Pro League”

Derby RWDM-Union door kalender onthoofd: “Probleem ligt bij de Pro League”

15 september - 07:35
5

De derby tussen RWDM en Union SG vindt plaats op donderdag 28 september om 18u30. Beide clubs vinden dat de Brusselse derby zo onthoofd wordt. Gauthier Ganaye sprak met Het Nieuwsblad.

De CEO van RWDM zocht een oplossing met rechtenhouder DAZN en met de Pro League en kalendermanager. DAZN was bereid te luisteren. “Ze waren bereid om te luisteren en waren van goede wil. Het probleem ligt echter bij de Pro League, en bij de schijnbaar onafhankelijke kalendercommissie.”

De matchen mogen elkaar niet overlappen. “Het argument dat zij naar voren schuiven is dat de clubs er in het begin van het seizoen voor hebben gestemd dat er maar één wedstrijd per tijdslot zou plaatsvinden. Als wij dan zeiden dat we desnoods om 19u30 wilden beginnen, was het antwoord dat er dan overlap zou zijn (met Club Brugge-KRC Genk, een wedstrijd die om 20u45 wordt afgetrapt, red.).”

Het ziet er voorlopig naar uit dat de Brusselse derby geen andere datum zal krijgen. “Het tijdslot van 20u45 nemen maar op woensdag of vrijdag spelen was ook geen optie. Hoe dan ook, de Pro League en de kalendercommissie willen kennelijk geen precedent scheppen. Wij hebben ons uiterste best gedaan om iets te veranderen aan de situatie. Ik hoop dat er nog een deblokkering komt, maar zo ziet het er voorlopig niet echt naar uit. Gelukkig hebben we nog zo’n twee weken, we kunnen blijven hopen.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s