Volgende Rode Duivels staan klaar: Een groep met enorm veel kwaliteiten

Volgende Rode Duivels staan klaar: "Een groep met enorm veel kwaliteiten"

17 september - 23:20
6

De Rode Duivels zitten momenteel in een overgangsperiode en werken aan de toekomst. Er waren al een pak debutanten, maar ook in de jeugd lopen er nog heel wat spelers rond die binnenkort kunnen doorstromen naar de A-ploeg.

Onder andere Loïs Openda, Charles De Ketelaere, Amadou Onana, Johan Bakayoko, Jérémy Doku en Romeo Lavia lijken de toekomst van de Rode Duivels te gaan worden. Maar ook in de jeugdselecties van de Belgische ploegen lopen er nog wat talentvolle spelers rond.

Volgens David Penneman, bondscoach van de U17, is vooral de lichting van 2005 bijzonder sterk. "Die groep heeft enorm veel kwaliteiten", geeft hij aan in La Dernière Heure. "Het enige wat ze misschien missen is alternatieven op de positie van diepe spits."

De grote naam in die lichting is Arthur Vermeeren, die inmiddels een belofte is geworden en dicht bij de A-ploeg staat. Ook Jorne Spileers (Club Brugge) en Malick Fofana (KAA Gent) zijn inmiddels beloften geworden, terwijl spelers zoals Mika Godts (Ajax) en Kyriani Sabbe (Club Brugge) een grote toekomst wordt voorspeld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s