KV Kortrijk uit Guldensporenstadion: Stadsbestuur zegt overeenkomst op

KV Kortrijk uit Guldensporenstadion: Stadsbestuur zegt overeenkomst op

14 september - 17:20
8

KV Kortrijk beleeft een moeilijke start van de competitie. De West-Vlaamse club sprokkelde slechts één puntje na zes wedstrijden en staat dan ook laatste in de ranglijst. Ook naast het veld zit het niet mee.  

Stad Kortrijk heeft de overeenkomst met de club over het gebruik van het Guldensporenstadion opgezegd. Zowel het jeugdcomplex als het stadion zelf zijn in bezit van de stad en het bestuur heeft op het schepencollege beslist om het vruchtgebruik stop te zetten. Stad Kortrijk laat verder weten dat het wel mee aan tafel wil zitten over de toekomst van KV Kortrijk.

De club kan het stadion nog twee seizoenen lang gebruiken, maar moet dan een alternatief vinden. De stad staat verder wel open om dit te herzien, indien er duidelijke en goede afspraken tussen beide partijen gemaakt kunnen worden. De beslissing om het gebruik van het stadion stop te zetten, zorgt ervoor dat de stad een voet tussen de deur heeft. De stad Kortrijk hoopt in de toekomst inspraak te hebben in de plannen van de club. Het stadsbestuur wil de club zo dicht mogelijk bij de fans houden en hoopt door de beslissing het debat en de samenwerking te openen. 

“We zeggen de huidige gebruiksovereenkomst op om nieuwe afspraken te kunnen maken met KV Kortrijk en haar eigenaar. Zo kunnen we als stad mee schrijven aan een ongetwijfeld beloftevol volgend hoofdstuk voor de club”, zegt burgemeester Ruth Vandenberghe, geciteerd door De Krant van West-Vlaanderen

“Het opzeggen van de gebruiksovereenkomst is in het belang van gans KV Kortrijk, de club en zijn vele supporters die het hart zijn van de mooiste voetbalclub van België. Zoals steeds staan wij open voor gesprek met de eigenaar en de mensen die het beleid van de club bepalen, om samen werk te maken van een nóg mooier KVK”, klinkt het bij Wouter Allijns, schepen van Sport.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s