Rode Duivel De Bruyne genomineerd voor prijs voor 'The Best FIFA Men's Player'

Rode Duivel De Bruyne genomineerd voor prijs voor 'The Best FIFA Men's Player'

14 september - 15:55 Laatste update: 16:42

Kevin De Bruyne heeft opnieuw een nominatie te pakken. Dit keer komt de Rode Duivel in aanmerking voor 'The Best FIFA Men's Player'. De stemming daarvoor is begonnen, en de middenvelder concurreert met 11 andere voetballers.

De kwalificatieperiode voor de Best FIFA Football Awards 2023 liep van 19 december 2022 tot 20 augustus 2023, en deze periode omvatte niet het WK in Qatar. Iedereen die zich registreert op FIFA.com krijgt de kans om een top 3 samen te stellen uit de 12 genomineerde spelers.

De andere genomineerden die door de kwalificatieperiode zijn gekomen, zijn Julian Alvarez, Marcelo Brozovic, Ilkay Gundogan, Erling Haaland, Rodri, Khvicha Kvaratskhelia, Kylian Mbappe, Lionel Messi, Victor Osimhen, Declan Rice en Bernardo Silva. Opvallend genoeg gaat het dus om maar liefst 6 Manchester City spelers die genomineerd zijn (Alvarez, De Bruyne, Gundogan, Haaland, Rodri en Silva).

Voor De Bruyne is dit een mooie opsteker, aangezien de Rode Duivel op dit moment kampt met een hamstringblessure. Het is nog onbekend wanneer de middenvelder terugkeert op het veld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s