Ik had voor deze gelegenheid Vertonghen vanaf begin kapitein gemaakt

"Ik had voor deze gelegenheid Vertonghen vanaf begin kapitein gemaakt"

14 september - 13:44 Laatste update: 13:44
5

Jan Vertonghen bereikte tegen Estland een nieuwe mijlpaal. Hij zit nu aan 150 interlands bij de Rode Duivels. René Vandereycken is duidelijk een grote fan van hem.

"Ik had voor deze speciale gelegenheid toch Jan Vertonghen vanaf het begin kapitein gemaakt", benadrukt Vandereycken bij Het Nieuwsblad. "Hij verdient dat. 150 interlands voor een speler van RKC Waalwijk, dat is toch ongelofelijk. Bij de 1-0 koos hij goed positie trouwens. Daar had hij zijn snelheid niet nodig. (lacht) Nee, ik plaag hem maar. Ik kwam er altijd goed mee overeen."

De verdediging van de Rode Duivels blijft wel zorgen baren. "Ik begrijp trouwens niet waarom Tedesco Debast niet eens naast Vertonghen zet. Waarom geen duo uitproberen dat elkaar goed kent van bij hun club? Ik zeg niet dat ik Debast zoveel beter vind dan Faes, maar je ziet toch soms aarzelingen tussen Faes en Vertonghen."

Vertonghen is met die 150 caps recordhouder bij de Rode Duivels. Axel Witsel is tweede met 130 caps, maar stopte inmiddels al bij de nationale ploeg. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s