Peeters over interesse Standard, Anderlecht en SK Beveren: 'Ben toen opgestapt'

Peeters over interesse Standard, Anderlecht en SK Beveren: 'Ben toen opgestapt'

14 september - 08:46 Laatste update: 08:56
11

Stef Peeters werd na zijn contract bij KAS Eupen in verband gebracht met Standard, Anderlecht én het buitenland. Uiteindelijk tekende de middenvelder bij Patro Eisden, een verassing van jewelste.

Tegenover Het Belang van Limburg geeft Peeters meer informatie. “Met Anderlecht is er nooit contact geweest. Dat klopte dus al niet. Standard heeft me wel een voorstel gedaan voor twee seizoenen. Maar bij hen had ik het gevoel dat alleen Hoefkens me echt wilde. De rest van de club niet, dat bleek ook uit hun voorstel. Ik kon er de helft verdienen van wat spelers kregen die niet eens meer aan de bak kwamen.”

Peeters werd een beetje naar de achtergrond geschoven. “Eind augustus kwamen ze met een tweede voorstel voor één seizoen met optie, maar toen moest ik ook nog eens wachten tot na het weekend omdat ze eerst nog andere pistes wilden verkennen. Ik werd letterlijk in de wachtkamer gezet. Sorry, maar daar heb ik voor gepast. Een dag later heb ik bij Patro getekend, waar ze duidelijk wel in mij geloven.”

Beveren en buitenland
Ook SK Beveren had een contract klaarliggen. “Dat was nog het schoonste van al. Beveren had een contract klaarliggen voor vier jaar en heeft me zelfs een volledige dag mijn testen laten afleggen. Maar op het moment dat er getekend moest worden, was dat contract plots verdwenen en kwamen ze met allerlei aanpassingen in hun voorstel. Nog nooit meegemaakt. Samen met mijn makelaar ben ik toen opgestapt. Dat is geen manier van werken.“

Er was ook buitenlandse interesse. “Op een bepaald moment was er belangstelling van het Turkse Samsunspor en Charlotte FC uit de MLS. Maar het enige concrete voorstel wat ik heb gekregen was van een Turkse tweedeklasser. Financieel was dat interessant, maar op familiaal vlak ben ik blij dat ik het niet heb gedaan.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s