Stef Peeters over transfer: “Het was nooit mijn bedoeling nu al af te zakken”

Stef Peeters over transfer: “Het was nooit mijn bedoeling nu al af te zakken”

14 september - 07:36 Laatste update: 07:38
2

Stef Peeters tekende verrassend een contract bij Patro Eisden. Men verwachtte dat de middenvelder na zijn contract bij KAS Eupen wel in de Jupiler Pro League ging blijven. Standard én RSC Anderlecht werden zelfs genoemd.

Maar niets was minder waar. De 31-jarige Peeters tekende plots bij Patro Eisden. “Ik ben zelf ook verrast door hoe alles gelopen is. Het was nooit mijn bedoeling om in deze fase van mijn carrière al af te zakken naar tweede klasse. Bij veel mensen leeft de perceptie dat ik de clubs voor het uitkiezen had, maar dat was totaal niet het geval. Als ik een degelijk voorstel had gekregen van een eersteklasser, had ik altijd toegehapt. Alleen kwam dat er niet.”

Volgens Peeters keken de clubs naar zijn leeftijd. “Eenmaal de dertig gepasseerd wordt het blijkbaar moeilijk om in eerste klasse nog een contract voor minstens drie seizoenen te versieren. Tenzij je natuurlijk Hazard, Alderweireld of Vertonghen heet. Na jarenlang goed te hebben gepresteerd bij Eupen, met elk seizoen mooie statistieken en zonder blessures, ging ik er zelf ook vanuit dat er wel iets moois op mijn pad ging komen. Daar heb ik me in vergist”, citeert Het Belang van Limburg.

Peeters hoopte op een Jupiler Pro League-club “Ik had gehoopt op een club als Westerlo, OH Leuven, KV Mechelen of Charleroi. Clubs met een zekere ambitie die me toch nog goed konden gebruiken, zeker na hun gemiste competitiestart. Althans dat dacht ik toch. Na elk weekend verwachtte ik een telefoontje, maar het bleef stil. Jammer dat die clubs blijkbaar niet verder kijken dan mijn leeftijd.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s