Anderlecht en KV Mechelen liepen Bakayoko mis: 'Opeens was daar PSV'

Anderlecht en KV Mechelen liepen Bakayoko mis: 'Opeens was daar PSV'

14 september - 07:20 Laatste update: 07:27
1

PSV is in de zomer van 2019 een tweetal Belgische clubs te slim afgeweest in de strijd om de handtekening van Johan Bakayoko. Zowel Anderlecht als KV Mechelen hadden de vleugelaanvaller maar al te graag vastgelegd. 

Bakayoko speelde wel in de jeugdopleiding van Mechelen en Anderlecht, maar koos uiteindelijk voor een grote doorbraak bij PSV. Toen hij bij Anderlecht (zijn laatste club in België) vertrok, lag er ondanks de interesse geen contractverlenging voor hem op tafel. "Dat zou er zeker gekomen zijn. Maar Johan was pas één seizoen eerder overgekomen van KV Mechelen, het was een beetje vroeg. Zeker omdat Johan lichamelijk vroeg rijp was. Hij was sterker, groter en krachtiger dan zijn leeftijdsgenoten – daardoor kon hij vaak uitblinken. Dan moet je voorzichtig zijn: zal zo’n speler de nodige stappen blijven maken?", aldus Roel Clement, zijn oud-jeugdtrainer bij Anderlecht, tegenover De Telegraaf

Clement zag destijds al dat Bakayoko over een groot aantal kwaliteiten beschikte. Maar dat hij zou uitgroeien tot een bepalende speler bij PSV én Rode Duivel, had hij niet kunnen voorzien. "Johan had wel al de kwaliteiten die we vandaag de dag zien. Hij had snelheid, dribbels en scorend vermogen. Als hij van de flank naar binnen kwam, was hij dodelijk. Maar het was onmogelijk te voorspellen dat hij zó goed zou worden. Hij had nog werkpunten, hoor. Ik ben streng geweest voor Johan. Hij kon soms afwezig zijn, zat met zijn hoofd in de wolken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s