Vanherle over maand van het Belgische vrouwenvoetbal: “Vind dat eigenlijk idioot”

Vanherle over maand van het Belgische vrouwenvoetbal: “Vind dat eigenlijk idioot”

13 september - 23:44
2

Ingrid Vanherle, de algemeen directeur van het vrouwenvoetbal, futsal en externe relaties bij Standard, deelt haar mening over het Belgische vrouwenvoetbal. Vanherle geeft aan dat het volgens haar onzin is om een Maand van het Vrouwenvoetbal te organiseren.

Vanherle kan het niet zo goed begrijpen dat er een maand in het teken moet staan van het vrouwenvoetbal in België. “Ik vind dat eigenlijk idioot, ze organiseren toch ook geen Maand van het Mannenvoetbal?”, citeert Het Nieuwsblad Vanherle.

Vanherle wordt vervolgens gevraagd hoe het Belgische vrouwenvoetbal er nu voor staat. “De BeNe League gaf het vrouwenvoetbal in ons land een boost, jammer dat het format om extrasportieve redenen werd stopgezet”, vertelt Vanherle.

Vanherle vergelijkt Tessa Wullaert met het Belgische vrouwenvoetbal. "Het is wat risky om te zeggen, maar Tessa Wullaert staat een beetje symbool voor ons niveau. Voor de Europese topclubs komt ze net iets tekort, maar ze is intelligent en weet wat ze kan en niet kan”, deelt Vanherle.

Vanherle vindt dat het Belgische vrouwenvoetbal professioneler moet worden opgepakt. “We zijn aan een inhaalbeweging bezig, maar we kunnen nog niet wedijveren met de Europese top. De Maand van het Vrouwenvoetbal, voor mij niet gelaten, maar maand zouden ze moeten vervangen door jaar, als we willen groeien, moet het professioneler”, besluit Vanherle.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s