Meunier staat niet op Champions-League-lijst, Dortmund rekent wel op Duranville

Meunier staat niet op Champions-League-lijst, Dortmund rekent wel op Duranville

13 september - 14:48
1

Thomas Meunier komt dit seizoen (hoogstwaarschijnlijk) niet in actie in de Champions League. Bij de spelerslijst die Borussia Dortmund onlangs naar de UEFA doorstuurde, ontbreekt de naam van onze landgenoot. Julien Duranville mag wél dromen van de hymne.

Beide Belgische BVB'ers kregen in de voorbereiding te maken met blessureleed. In het geval van Meunier is hem dat fataal geworden. Trainer Edin Terzic heeft besloten om de Ardennees links te laten liggen op het kampioenenbal. In de groepsfase zal Meunier er dan ook niet in actie komen, waardoor hij voorlopig op 36 CL-duels blijft staan. Mocht Dortmund overwinteren, dan is er na Nieuwjaar nog een mogelijkheid. Elke deelnemer mag voor de achtste finales namelijk drie nieuwe namen toevoegen aan haar lijst. 

Daar hoeft Duranville zich geen zorgen om te maken, want de vleugelaanvaller heeft wél het vertrouwen gekregen van Terzic. Nochtans kwam hij sinds zijn transfer van RSC Anderlecht in januari nog maar één keer uit voor het eerst elftal van BVB. Op de knotsgekke slotspeeldag van de voorbije Bundesliga maakte Duranville indruk. Terzic gelooft duidelijk in zijn talent, ook al is het goudhaantje momenteel opnieuw fysiek op de sukkel.

De Champions-League-selectie van Borussia Dortmund:
Doel: Kobel, Meyer, Ostrzinski, Lotka
Verdediging: Schlotterbeck, Bensebaini, Hummels, Can, Süle, Ryerson
Middenveld: Özcan, Reyna, Nmecha, Reus, Duranville, Wolf, Brandt, Sabitzer
Aanval: Haller, Füllkrug, Moukoko, Malen, Adeyemi

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s