“Lukaku was gewoon weer fantastisch, de bal afschermen en scoren”

“Lukaku was gewoon weer fantastisch, de bal afschermen en scoren”

13 september - 11:04

Deze dinsdagavond stond Complètement Foot, een podcast van de Franstalige zender RTBF, stil bij de 5-0 overwinning van onze Rode Duivels op Estland. Tijdens het programma blikten de analisten terug op deze mooie overwinning.

“We werden getrakteerd op een Doku-show en omdat de spelers die veel krediet hebben, zoals Lukaku, Doku en Vertonghen, hun uiterste best hebben gedaan. Geweldige prestatie, het is een cadeau”, klinkt het bij Joachim Mununga, voormalige speler van onder andere KV Mechelen en Beerschot. 

Hij voegde eraan toe: "De eerste helft werd bevestigd door Mangala, die erg goed was, net als Onana. We moeten er alleen voor zorgen dat we hun rollen goed definiëren. We hebben er één nodig die het water wil dragen, want je kunt niet twee spelers hebben die zich richten op aanvallende taken”, merkt Mununga op. 

“Het lijkt me dat Orel zijn rol vandaag goed vervulde. Ik ben blij dat Openda weer meedoet. Ik ben blij om De Ketelaere terug in de wedstrijd te zien met zijn afwerking en kalmte.

"En ik sluit af met Lukaku, want hij was gewoon fantastisch. Hij was Lukaku zoals we hem kennen. Zijn eerste doelpunt was dan ook een klassieke Lukaku-goal”, aldus de analist. “Je geeft hem de bal en hij slaagt er opnieuw knap in om de bal te bij te houden. Ik denk dat veel teams graag een pivot als Lukaku zouden hebben”, besluit Mununga. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s