Vertonghen scoort in 150e interland: “Normaal ben ik geen emotionele mens”

Vertonghen scoort in 150e interland: “Normaal ben ik geen emotionele mens”

13 september - 09:12
3

Het leek in de sterren geschreven. Jan Vertonghen (Anderlecht) speelde zijn 150e interland voor de Rode Duivels en kopte het openingsdoelpunt van de 5-0 zege tegen Estland tegen de netten.

Het werd een mooie avond voor Vertonghen én zijn gezin. “Ik had vooraf getwijfeld of ik mijn kindjes zou meenemen, want het is midden in een schoolweek en school is belangrijk, maar ik heb er geen spijt van. Ze zullen dit niet snel vergeten. Ik ben een fiere man.”

De verdediger van Anderlecht was geëmotioneerd. “Ik ben normaal geen emotionele mens, maar dit was toch speciaal ja. We winnen dan ook nog eens 5-0 en houden een clean sheet. Dat was het doel en het waren mooie doelpunten", citeert Het Nieuwsblad.

Vertonghen is ook blij voor de fans. “Ik ben blij dat we de mensen die doordeweeks naar hier komen en betalen voor hun ticket ook een mooie avonden konden bezorgen. We hebben nog speciale spelers die één tegen één ook het verschil maken. Romelu bijvoorbeeld, maar ook Charles De Ketelaere maakte een mooi doelpunt.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s