Tedesco na winst Rode Duivels: “Dat was het verschil met Azerbeidzjan”

Tedesco na winst Rode Duivels: “Dat was het verschil met Azerbeidzjan”

13 september - 07:00
22

De Rode Duivels wonnen met 5-0 forfaitcijfers van Estland. Bondscoach Domenico Tedesco was een tevreden man en sprak na afloop met Het Nieuwsblad.

Tedesco zag een groot verschil met Azerbeidzjan. “Het verschil was dat we vandaag van in het begin scherp waren. In alles. Passen, dribbels, duels. En we scoorden heel snel. Dat was nog het grootste verschil. Zoiets maakt het toch makkelijker. We creëerden veel kansen. Dat hielp ook om zo’n score te neer te zetten.”

Toch was Tedesco ook tevreden over de zuinige zege in Baku. “In Azerbeidzjan was niet alles slecht, net als vanavond niet alles goed was. We kunnen nog altijd geduldiger zijn. We kwamen nog te veel in de bal, om de bal te hebben. Sommige spelers moesten meer in positie blijven. We moeten de kansen afmaken. We hadden meer kunnen scoren.”

Uiteindelijk ging Estland met forfaitcijfers voor de bijl. “We zullen niet altijd zoveel kansen krijgen. Maar goed, het is altijd een uitdaging om aan de verwachtingen te voldoen. Dat is zoals in een beker tegen een kleine ploeg. Dan verwacht men ook altijd dat de sterkste ploeg wint. Dat is niet altijd zo, zeker niet in Duitsland waar er altijd bekerverrassingen zijn.”

Tedesco wil ook nog niets weten van kwalificatie. “Neen, we zijn nog niet gekwalificeerd, voetbal is een raar spelletje. Ik wil in Oostenrijk winnen om daar het EK zeker te stellen. Daarvoor moeten de spelers gezond blijven. In oktober gaan we naar Oostenrijk. We willen om zo snel mogelijk gekwalificeerd te zijn.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s