Mathematisch kan het nog (mislopen), de Rode Duivels op een zucht van het EK

Mathematisch kan het nog (mislopen), de Rode Duivels op een zucht van het EK

12 september - 22:40 Laatste update: 13 september - 10:46
4

De kans is heel groot dat de Rode Duivels in 2024 te zien zijn op het EK-voetbal in Duitsland. Mathematisch kan het nog mislopen voor de Belgen, maar echt reëel lijkt dat niet.

De Rode Duivels kenden dinsdag zelf geen problemen met Estland. De troepen van Domenico Tedesco haalden het met 5-0. Ondertussen won in groep F van de EK-kwalificaties Oostenrijk met 1-3 van Zweden. Hierdoor mag België nagenoeg zeker een hotel in Duitsland boeken voor de zomer van volgend jaar en dan niet enkel voor een vakantie, maar wel om te gaan voetballen.

De stand in groep F na 5 speeldagen
01. België – 13 punten
02. Oostenrijk – 13 punten
03. Zweden – 6 punten
04. Azerbeidzjan – 1 punt *
05. Estland – 1 punt

* speelde 1 match minder

België staat nu aan kop met 13 punten. Oostenrijk telt ook 13 punten, maar de Belgen hebben een beter doelpuntensaldo dan de Oostenrijkers. De eerste twee van de groep plaatsen zich voor het EK. Met nog 3 speeldagen te gaan, heeft België een voorsprong van 7 punten op Zweden.

Drie kansen om het af te maken
Op speeldag 6 neemt België het op tegen Oostenrijk. Winnen de Belgen op verplaatsing op vrijdag 13 oktober? Dan is de kwalificatie voor het EK ook mathematisch een feit. 

Maken de Belgen het niet af tegen Oostenrijk? Dan kunnen de Rode Duivels de klus klaren 3 dagen later wanneer Zweden over de vloer komt in het Koning Boudewijnstadion. Een gelijkspel is dan voldoende. 

Moest het in de twee komende interlands niet lukken? Dan is er nog een derde kans op de slotspeeldag op 19 november tegen Azerbeidzjan.

Na België nemen de Zweden nog op tegen Azerbeidzjan (uit) en Estland (thuis). De Zweden hebben een 9 op 9 nodig om nog over België te springen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s