Sardella heeft niet genoten: Voorbereid op zeer, zeer, zeer moeilijke match

Sardella heeft niet genoten: "Voorbereid op zeer, zeer, zeer moeilijke match"

11 september - 23:30

Killian Sardella zit de laatste weken in een keurige vorm en zag die prestaties beloond met een basisplek bij de Jonge Duivels. Die trapten hun jacht op een ticket voor het EK 2025 af met een zuinige 1-0-zege tegen Kazakhstan. Na afloop van de partij was Sardella niet erg te spreken over de aanpak van de tegenstander.

Sprankelen zat er niet in tegen de Kazakken, die er een "zeer, zeer, zeer moeilijke wedstrijd" van maakten, aldus Sardella. "Al waren we wel voorbereid op een laag blok van Kazakhstan. We hebben er alles aan gedaan, ook al winnen we slechts met één doelpunt verschil. Het belangrijkste zijn de drie punten", vatte de verdediger van RSC Anderlecht zijn gevoel samen bij Pickx Sports.

Over Kazakhstan kon Sardella niet al te veel goeds vertellen. "Zij kwamen niet naar hier om te winnen, maar voor een gelijkspel. Veel fouten, veel tackles ...", laat hij zijn frustratie de vrije loop. "Tegen zo'n ploeg is het lastig spelen. Toch hebben we het goed gedaan. We hebben geen tegentreffer moeten slikken."

Voor de beloften was het meteen de eerste kennismaking met kersvers bondscoach Gill Swerts. Hoe valt hij te vergelijken met voorganger Jacky Mathijssen? "Ten eerste spelen we in een ander systeem, met vier achteraan", steekt Sardella van wal. "Er zijn wel enkele verschillen, maar ook gelijkenissen. Hij volgt wel de Belgische filosofie. We spelen voetbal van achteruit en vertrouwen op onze kwaliteiten." Sardella zelf zou wel eens een belangrijke rol kunnen krijgen in dat geheel. "Als één van de meer ervaren spelers, die de vorige campagne heeft meegemaakt, probeer ik de jongeren bij te staan", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s