Vertonghen over positie binnen Rode Duivels: “Ook dat vind ik weinig respectvol”

Vertonghen over positie binnen Rode Duivels: “Ook dat vind ik weinig respectvol”

11 september - 18:32
6

Jan Vertonghen, de aanvoerder van RSC Anderlecht, bespreekt zijn rol bij de Rode Duivels. Vertonghen kreeg eerder kritiek dat zowel hij als Toby Alderweireld te traag zouden zijn. Vertonghen komt nu terug op deze eerdere opmerkingen.

Vertonghen deelt zijn mening nadat hij gevraagd wordt over zijn hernieuwde status van verdedigingsleider bij de Rode Duivels. "Ik ben niet plots jonger geworden of veel sneller nu. Eigenlijk is er niet veel veranderd met de periode vóór Tedesco... (cynisch) ik zal nu nog altijd te traag zijn zeker?”, citeert Het Laatste Nieuws Vertonghen.

Vertonghen wil niet te veel vertellen over een mogelijke terugkeer van Alderweireld bij De Rode Duivels. "Dat zou ik weinig respectvol vinden ten opzichte van de jongens die er nu wel zijn. Voor Alderweireld bekendmaakte dat hij ging stoppen, waren we trouwens te oud en te traag. Dat werd overal geroepen toch en nu zou hij moeten terugkomen. Ook dat vind ik weinig respectvol", besluit Vertonghen.

Vertonghen en De Rode Duivels nemen het dinsdagavond op tegen Estland in een EK-kwalificatiematch. Estland komt op bezoek in het Koning Boudewijnstadion. België veroverde tot nu toe 10 punten in Groep F. Estland staat na vier matchen op 1 punt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s