Zware straf dreigt voor De Condé na wangedrag richting ref: Gij f*cking loser

Zware straf dreigt voor De Condé na wangedrag richting ref: "Gij f*cking loser"

11 september - 16:15 Laatste update: 16:20
159

Het duel tussen KRC Genk en RSC Anderlecht krijgt nog een staartje voor Dimitri De Condé. Niet alleen kreeg de Head of Football van Genk het aan de stok met Anderlecht-verdediger Jan Vertonghen, naar verluidt kwam het ook tot wangedrag tegenover een wedstrijdofficial.

Bij Het Nieuwsblad klinkt het dat De Condé zich binnenkort moet verantwoorden voor het bondsparket na "verbaal en non-verbaal wangedrag tegenover een wedstrijdofficial". Ook voor zijn incident met Vertonghen krijgt hij mogelijk nog een straf.

In het wedstrijdverslag van scheidsrechter Bram Van Driessche staat namelijk te lezen dat De Condé na de tweede gele kaart van Bonsu Baah verhaal ging halen bij de vierde official. Tijdens de rust stond hij de officials ook op te wachten en haalde hij uit richting Van Driessche.

F*cking loser
Daarbij ging De Condé volgens Van Driessche over de schreef. Een bloemlezing van het taalgebruik van de Head of Football van Genk: "Ge zijt een f*cking loser man, Wat loopt gij hier eigenlijk te doen, Gij zijt een echte schande, Ge zijt hier nooit meer welkom in deze gang, f*cking loser", klonk het naar verluidt.

Ook na de partij kwam het weer tot akkefietjes volgens Van Driessche. 'Na de wedstrijd sprak hij me opnieuw op agressieve wijze aan dat ik een regelrechte schande was', geeft de scheidsrechter aan. 'Ik heb hem daarop uitgenodigd om de dialoog in de kleedkamer aan te gaan, waarop hij zei: "Met u praat ik nooit meer"', klinkt het nog.

Zware straf
Voor het Bondsparket onaanvaardbaar gedrag, waarvoor hij nu op het matje wordt geroepen. "Een blik op het disciplinair verleden van de heer De Condé leert het bondsparket dat er in het verleden ook reeds incidenten waren met de wedstrijdleiding", klinkt het in de motivering. "Er zijn drie veroordelingen geweest voor o.a. kritiek op de wedstrijdleiding, commentaar op de wedstrijdleiding, beledigen van de scheidsrechter en de houding tijdens de rust… Kortom: het lontje van de heer De Condé is niet onmetelijk groot." De Head of Football van Genk dreigt nu een zware straf te krijgen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s