Swerts (Belgische Beloften): “In deze selectie jongens die bij Duivels aankloppen

Swerts (Belgische Beloften): “In deze selectie jongens die bij Duivels aankloppen"

10 september - 22:02
5

Gill Swerts, de bondscoach van de Belgische Beloften, blikt vooruit op de EK-kwalificatiematch tegen Jong Kazachstan van maandagavond. Ook deelt Swerts zijn mening over de veelbelovende generatie Belgen. Volgens Swerts is de opleiding in België de laatste jaren enorm verbeterd.

Swerts geeft aan dat het volgens hem geen makkelijke opgave wordt tegen Kazachstan. “Een ideale wedstrijd bestaat niet in het internationale voetbal. Je zag dat het eerste elftal gisteren een lastige wedstrijd had in Azerbeidzjan en dat Italië met 1-1 gelijk speelde in Noord-Macedonië. Gemakkelijke wedstrijden bestaan ​​niet meer", citeert RTBF Swerts.

Er zijn maar liefst zes spelers bij de Rode Duivels die ook nog in aanmerking komen voor de Belgische Beloften. Ameen Al-Dakhil, Johan Bakayoko, Zeno Debast, Jérémy Doku, Hugo Siquet en Aster Vranckx. Swerts is het er mee eens dat dit een veelbelovende generatie is.

Swerts geeft aan wat volgens hem een belangrijke factor is voor het aanstormende talent in België. “Over het algemeen is de opleiding in België de afgelopen jaren ongelooflijk verbeterd. Ook in deze selectie heb je jongens die de komende jaren bij de Duivels aankloppen, er is kwaliteit in België", besluit Swerts.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s