'Barcelona bereikt akkoord met Xavi, Spanjaard verlengt zijn contract'

'Barcelona bereikt akkoord met Xavi, Spanjaard verlengt zijn contract'

10 september - 16:50

FC Barcelona staat op het punt om het contract van trainer Xavi open te breken. De trainer van de Spaanse grootmacht gaat zijn handtekening zetten onder een nieuwe verbintenis tot medio 2025. Dat melden diverse Spaanse media, waaronder Mundo Deportivo. 

Xavi keerde in november 2021 terug bij Barcelona, de club die hij jarenlang diende als speler. De middenvelder van weleer nam het stokje over van Ronald Koeman. Een kleine twee jaar later heeft Xavi het goed op de rit. Barcelona werd vorig seizoen onder zijn leiding kampioen van Spanje. 

Joan Laporta liet aan het einde van vorig seizoen al weten van plan te zijn Xavi een nieuw contract aan te bieden, aangezien zijn verbentenis aan het einde van 2023/24 afloopt. Volgens Mundo Deportivo is alles nu in kannen en kruiken. Xavi kan rekenen op een fikse salarisverhoging en naar alle verwachting wordt het contractnieuws komende week wereldkundig gemaakt. 

Ook dit seizoen is Xavi goed begonnen met Barça. De seizoensopening tegen Getafe eindigde nog in een gelijkspel, maar daarna werden Cádiz, Villarreal en Osasuna verslagen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s