Geen Vandevoordt bij Rode Duivels: 'Hij is straffer dan Sels, Kaminski én Bodart'

Geen Vandevoordt bij Rode Duivels: 'Hij is straffer dan Sels, Kaminski én Bodart'

11 september - 16:40
9

Voor Maarten Vandevoordt nog steeds geen Rode Duivels. Ondanks het uitvallen van Thibaut Courtois krijgt de doelman van KRC Genk geen kans bij de nationale ploeg. Bij Het Belang van Limburg stelt men zich daar toch vragen bij.

Voor Kristof Liberloo van Het Belang van Limburg is het namelijk duidelijk dat Vandevoordt een kans verdient bij de nationale ploeg. 'Vandevoordt hoort bij de beste Genkies van de competitiestart. Maar Domenico Tedesco denkt daar op dit moment anders over. Wij vinden dat wat vreemd', schrijft hij.

Volgens Tedesco is Vandevoordt nog belangrijk voor de U21 en moet hij dus spelen bij de Beloften, die het maandag opnemen tegen voetbaldwerg Kazachstan. 'Wat heeft hij daar dan precies aan', vraagt Liberloo zich nog af. 'Was het dan niet beter geweest om de Genkse doelman nu al te laten proeven van de Duivelse omgeving?'

Toch kiest Tedesco voorlopig nog voor meer ervaren jongens. Spelers die volgens Liberloo zeker niet beter zijn dan de doelman van Genk. 'Eerlijk, Vandevoordt is een straffere doelman dan Sels, Kaminski en Bodart', besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s