Kana treft Anderlecht als huurling van Kortrijk: Wordt superleuke wedstrijd

Kana treft Anderlecht als huurling van Kortrijk: "Wordt superleuke wedstrijd"

10 september - 12:39
2

Helemaal doorbreken bij RSC Anderlecht is nog niet helemaal gelukt, dus mag Marco Kana zich dit seizoen bij KV Kortrijk bewijzen. De middenvelder annex verdediger straalt alvast van enthousiasme in zijn eerste interview met KVK TV.

Vlak voor de interlandonderbreking maakte Kana zijn debuut voor De Kerels met een invalbeurt bij OH Leuven. Die partij eindigde wel op een stevige ontgoocheling, met een 3-0-nederlaag. Toch is de nieuwkomer de moed nog niet verloren. "De eerste week heb ik goed doorgebracht met het team. Gedurende de eerste week heb ik al gezien dat er veel kwaliteit zit in het ploeg. We moeten gewoon als team beginnen spelen en in een paar details beter worden", heeft Kana al opgemerkt.

Waarom heeft de 21-jarige Brusselaar eigenlijk voor Kortrijk gekozen? "Eerst en vooral dankzij het project dat ze mij hebben aangeboden en het gesprek met de coach", wijst hij op de rol van Edward Still. "Tijdens dat gesprek heeft de coach mij duidelijk gemaakt dat ik speelkansen en -minuten zal krijgen en dat ik het team kan helpen."

Volgende week zondag kan Kana weer op jacht naar speelminuten. Dat wordt meteen een speciale, want jeugdliefde Anderlecht komt over de vloer. "Tegen Anderlecht gaat het een superleuke wedstrijd worden", kijkt Kana er nu al naar uit. "Ik ken de coach, ik ken de spelers, ik ken de club. Dus ik heb er zin in!" En het zou zomaar eens het seizoen van Kortrijk "kunnen herlanceren", denkt Kana. Hij verwacht alvast een schitterende sfeer. "Ik heb hier al een paar keer op de bank gezeten en het is altijd leuk hier. De supporters achter het doel maken echt veel lawaai", klinkt Kana vol lof.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s