Haaland vol vertrouwen over Ballon d'Or: 'Denk zeker dat ik een kans maak'

Haaland vol vertrouwen over Ballon d'Or: 'Denk zeker dat ik een kans maak'

9 september - 23:34
35

Erling Haaland denkt dat hij dit jaar een goede kans maakt om de Ballon d'Or te winnen. De spits van Manchester City behoort tot één van de dertig genomineerden. 

Maar liefst honderd journalisten uit honderd verschillende landen stemmen op hun favorieten. Aan de hand daarvan wordt de uitslag bepaald. Op 30 oktober zal de winnaar bekend worden gemaakt. De kans is groot dat Haaland het met Lionel Messi moet uitvechten.

De Noor werd door het Franse L'Équipe gevraagd wie de Ballon d'Or gaat winnen. "Ik weet dat ik nog veel kan verbeteren. Ik ben ook nog jong. Maar ja, ik denk zeker dat ik dit jaar een kans maak", aldus Haaland. 

Stale Solbakken, de bondscoach van Noorwegen, denkt dat Haaland het op moet nemen tegen Messi en Kylian Mbappé. Toch verwacht hij dat de Argentijnse superster opnieuw zal winnen. "Als je me vraagt wie er gaat winnen, dan denk ik Messi. Hij is wereldkampioen geworden en dat weegt altijd zwaar bij dit soort verkiezingen."

Kevin De Bruyne is de enige Belg die genomineerd is voor de Ballon d'Or. De Bruyne en Haaland hebben een groot aandeel in elkaars succes bij Manchester City. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s