Bondscoach Koeman ziet 'probleem' voor Oranje: 'Ik vind hem nog steeds heel goed'

Bondscoach Koeman ziet 'probleem' voor Oranje: 'Ik vind hem nog steeds heel goed'

9 september - 21:32

Ronald Koeman, de bondscoach van het Nederlands elftal, deelt zijn mening over Matthijs de Ligt. De verdediger is niet meer verzekerd van een basisplek bij Bayern München en als dat langer het geval blijft, is dat 'een probleem voor het Nederlands elftal'. Dat stelt bondscoach Ronald Koeman.

De Ligt is zijn basisplaats kwijtgeraakt bij Bayern. In de eerste drie competitieduels moest hij het met drie invalbeurten doen. Bij Oranje nam De Ligt ook plaats op de bank, tegen Griekenland. Koeman ontkent echter dat de stopper bij het Nederlands elftal eveneens geen vaste basisspeler meer is. "Volgens mij raakte Matthijs geblesseerd bij de Nations League, anders had hij toen gespeeld", zegt de oefenmeester op de persconferentie in aanloop naar het treffen met Ierland.

"Voor de wedstrijd tegen Griekenland maakte ik de keuze om Geertruida te laten spelen, daar heb ik met hem over gesproken. Ik vind hem nog steeds een hele goede verdediger, misschien speelt hij morgen (zondag, red.) wel", vervolgt Koeman, die speeltijd van De Ligt bij Bayern belangrijk vindt. "Over een langere periode wel. Het is nu een korte periode, maar als dat langer wordt, is dat wel een probleem voor het Nederlands elftal."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s