Marokkaanse voetbalbond bevestigt uitstel wedstrijd door aardbevingsramp

Marokkaanse voetbalbond bevestigt uitstel wedstrijd door aardbevingsramp

9 september - 15:25
1

De wedstrijd tussen Marokko en Liberia gaat zaterdagavond niet door. Door de aardbevingsramp in het Afrikaanse land is het Afrika Cup-kwalificatieduel uitgesteld.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is Marokko opgeschrikt door een aardbeving in het zuiden van land. Intussen is het dodental al opgelopen tot zeker 820 en de vrees is dat de ramp nog meer levens heeft geëist. De Marokkaanse voetbalbond (RMFF) maakt zaterdagmiddag bekend dat er niet gevoetbald gaat worden in Agadir.

'De RMFF maakt bekend dat de wedstrijd van deze zaterdag op een later moment gespeeld zal worden. Dit besluit is genomen in overleg met de Confederation of African Football (CAF). De nationale voetbalfamilie zendt zijn oprechte condoleances en steun aan de families van de slachtoffers en wenst de gewonden een spoedig herstel toe', schrijft de bond op de officiële kanalen.

Marokko neemt het dinsdag in eigen huis op tegen Burkina Faso. Of die wedstrijd wel doorgaat, is nog niet duidelijk. Uit de hele voetbalwereld regent het steunbetuigingen voor Marokko.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s