Verhaeghe: “Club Brugge best gerunde club? Mogen jullie over oordelen”

Verhaeghe: “Club Brugge best gerunde club? Mogen jullie over oordelen”

9 september - 12:16
47

Club Brugge is sterk aan het seizoen begonnen. Ook Bart Verhaeghe heeft een aandeel in het spel dat Club Brugge op de mat legt. Het Nieuwsblad gaat in gesprek met misschien wel de meest invloedrijke man in het Belgische voetbal.

Sinds Verhaeghe bij Club Brugge de plak zwaait, won de club al vijf titels en twee bekers. Verhaeghe bracht een ommekeer met zich mee, na een periode waarin Club Brugge al lange tijd geen prijs had gepakt. Of het de best gerunde club in België is? “Daar mogen jullie over oordelen. Ik stel wel vast dat er in mijn eerste maanden bij Club Brugge weleens met mij werd gelachen”, getuigt Verhaeghe.

“Bijvoorbeeld toen ik zei dat we kooklessen gingen geven aan de spelersvrouwen zodat onze spelers gezonder zouden eten. Als ik nu zie hoe wij de voeding van onze voetballers regelen met twee gespecialiseerde koks... Dat gaat nog veel verder dan wat ik 2013 dacht.”

“Ons voetbal was toen niet klaar voor dat soort ideeën. Dus we kozen ervoor om minder te communiceren over wat we deden, geen woorden maar daden. We lieten ons onder andere ook inspireren door andere clubs.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s