Van der Elst over Onana bij Rode Duivels: “Nodig voor het voetbal van Tedesco”

Van der Elst over Onana bij Rode Duivels: “Nodig voor het voetbal van Tedesco”

8 september - 18:44
14

Franky Van der Elst is zeer te spreken over Amadou Onana. De 22-jarige verdedigende middenvelder van Everton is volgens Van der Elst een speler die altijd vooropgaat in de strijd. Van der Elst meent dat Onana altijd in de basis moet staan bij de Rode Duivels.

Van der Elst vindt dat de Rode Duivels altijd de energie van Onana nodig hebben. “Ja. Ik zou hem altijd zetten. We hebben zijn energie nodig en met zijn persoonlijkheid zuigt hij zijn ploegmaats mee”, citeert Het Belang van Limburg Van der Elst.

Van der Elst legt uit hoe belangrijk Onana is voor de Rode Duivels. “Zeer belangrijk, in de zin dat hij de kwaliteiten heeft die nodig zijn voor het voetbal dat Tedesco wil. Hoge intensiteit, sterk in de duels, de tegenstander blijven opjagen... en het is niet zo dat de bal bij hem niet veilig is”, besluit Van der Elst.

De 22-jarige Onana heef tot nu toe zes interlands op zijn naam staan bij de Rode Duivels. Onana speelde tot nu toe 37 matchen namens Everton in de Premier League. Hierin wist de Rode Duivel eenmaal te scoren en leverde hij twee assists af aan zijn ploegmaats.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s